Η γλώσσα C++ σε βάθος ...

 

Νίκος Μ. Χατζηγιαννάκης

 

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο Νίκος Χατζηγιαννάκης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Η/Υ της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος Master στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Bath της Αγγλίας.

Από το 1987 δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση Η/Υ, έχοντας στο ενεργητικό του χιλιάδες ώρες διδασκαλίας σε θέματα προγραμματισμού και χειρισμού Η/Υ.

Παράλληλα, ως ειδικός επιστήμων σε θέματα ανάλυσης και σχεδίασης συστημάτων Η/Υ της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη πρωτοποριακών πληροφοριακών συστημάτων για το Δημόσιο τομέα και είναι επιστημονικός υπεύθυνος έργων που αφορούν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Το 2009 ξεκίνησε να διδάσκει διαδικαστικό και αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό, με τις γλώσσες C και C++, στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

Η γλώσσα C σε βάθος - 5η έκδοση
Πλήρης οδηγός εκμάθησης της γλώσσας C με εκτενή αναφορά στις δομές δεδομένων

ISBN: 978-960-461-715-9, ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ", 2017

H 5η έκδοση του βιβλίου, που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, δίνει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στο εκπαιδευτικό ύφος του βιβλίου και το εναρμονίζει πλήρως με το τελευταίο πρότυπο της γλώσσας. Όλα τα κεφάλαια έχουν εμπλουτιστεί και καλύπτουν περισσότερη ύλη (π.χ. Συναρτήσεις με μεταβλητό πλήθος ορισμάτων, δείκτες σε πίνακες, δυναμικοί πίνακες 2Δ, γράφοι, κ.α.). Η ύλη πλαισιώνεται τώρα από περισσότερα παραδείγματα, προσανατολισμένα στην εμβάθυνση των εννοιών και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της γλώσσας. Έχουν προστεθεί πολλές νέες ασκήσεις καθώς και απαιτητικές εργασίες μετά από επιλεγμένα κεφάλαια.

Το βιβλίο συνοδεύεται από τον κώδικα των παραδειγμάτων του, την επεξήγηση και τον κώδικα των λύσεων όλων των ασκήσεων, την αναλυτική παρουσίαση και των κώδικα των προτεινόμενων λύσεων των εργασιών, καθώς και το ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης Code::Blocks. Το βιβλίο συνοδεύεται επίσης από την πλαστικοποιημένη κάρτα γρήγορης αναφοράς, η οποία περιέχει σχεδόν ότι χρειάζεται ο σπουδαστής για την κατάστρωση ενός προγράμματος στη C. Αποδεδειγμένα βοηθάει αφάνταστα τους σπουδαστές, ιδιαίτερα στα εργαστήρια του μαθήματος.

 

Η γλώσσα C σε βάθος - 4η αναθεωρημένη έκδοση
Πλήρης οδηγός εκμάθησης της γλώσσας C με εκτενή αναφορά στις δομές δεδομένων

ISBN:978-960-461-498-1, ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ", 2012

Η 4η αυτή έκδοση δίνει μεγάλο βάρος στο εκπαιδευτικό ύφος του βιβλίου και το εναρμονίζει με το τελευταίο πρότυπο της γλώσσας. Όλα τα κεφάλαια έχουν εμπλουτιστεί και καλύπτουν περισσότερη ύλη (π.χ. πίνακες μεταβλητού μήκους, πίνακες δεικτών, δείκτες σε δείκτες κ.α.). Στο βιβλίο έχει προστεθεί ακόμα ένα κεφάλαιο που αφορά στον προμεταγλωττιστή της C και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις μακροεντολές της γλώσσας, αντικείμενο που δεν κάλυπτε η προηγούμενη έκδοση. Η ύλη πλαισιώνεται τώρα από περισσότερα παραδείγματα, προσανατολισμένα στην εμβάθυνση των εννοιών και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της γλώσσας. Έχουν προστεθεί πολλές νέες ασκήσεις καθώς και μια ενότητα στο τέλος κάθε κεφαλαίου με τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι σπουδαστές.

Το συνοδευτικό CD περιλαμβάνει τον κώδικα όλων των προγραμμάτων, τις απαντήσεις όλων των ασκήσεων του βιβλίου μαζί με τον κώδικα τους καθώς και το ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης για τις γλώσσες C και C++, DEV C++.

 

Η γλώσσα C σε βάθος - 3η βελτιωμένη έκδοση
Πλήρης οδηγός εκμάθησης της γλώσσας C με εκτενή αναφορά στις δομές δεδομένων

ISBN: 978-960-461-208-6, ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ", 2009

Βελτιωμένη έκδοση η οποία διαθέτει 110 περισσότερες σελίδες με αρκετές προσθήκες και αλλαγές. Προστέθηκαν αρκετά νέα παραδείγματα και ασκήσεις. Το CD περιλαμβάνει τον κώδικα όλων των προγραμμάτων, τις απαντήσεις όλων των ασκήσεων του βιβλίου μαζί με τον κώδικα τους καθώς και το ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης για τις γλώσσες C και C++, DEV C++.

 

Η γλώσσα C σε βάθος - 2η έκδοση
Πλήρης οδηγός εκμάθησης της γλώσσας C με εκτενή αναφορά στις δομές δεδομένων

ISBN: 960-209-966-6, ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ", 2006

Έκδοση η οποία περιλαμβάνει CD με τον κώδικα των περισσοτέρων προγραμμάτων, τις απαντήσεις όλων των ασκήσεων του βιβλίου και το ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης για τις γλώσσες C και C++, DEV C++.

 

Η γλώσσα C σε βάθος - 1η έκδοση
Πλήρης οδηγός εκμάθησης της γλώσσας C με εκτενή αναφορά στις δομές δεδομένων

ISBN: 960-209-859-7, ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ", 2005
 

   

Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Νίκος Χατζηγιαννάκης
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Μικράς Ασίας 2, Μυτιλήνη 81100
Τηλ:2251041688, FAX:2251041175
e-mail: nikos@bytes.gr